Principală » 2011 » Noiembrie » 27 » Omul ca fiinta sociala
10:51 AM
Omul ca fiinta sociala
Continuam postarile in blogul nostru cu o noua tema ce are legatura cu psihologia. Abordam aceasta tema deoarece ne aflam pe un site care are scopul de a-i face pe oameni sa socializeze. []
Una dintre temele importante tratate de catre psihologie este omul ca fiinta sociala. Multi cunoscuti pshihologi au declarat ca omul nu poate exista fara a socializa, mai exact ei pot exista, dar doar ca specie umana, fara a detine cea mai evoluata forma a psihicului - cea umana.
Este posibil ca el sa detina un psihic bazat pe instinctele animale, in functie de mediul in care a trait si educatia pe care a primit-o.

Din aceste declaratii ale psihologilor se poate trage concluzia: omul nu poate trai fara sa socializeze, psihicul lui fiind conditionat social-istoric, ceea ce inseamna ca omul are nevoie de anumite conditii pentru a i se dezvolta un psihic normal. Aceasta concluzie este intarita de afirmatia ca psihicul este o functie a materiei, ceea ce evidentiaza legatura dintre fizic si spiritual, materia fiind doar un suport al psihicului, astfel psihicul nu este altceva decat o functie a creierului.

O intrebare pe care v-o punem: ne nastem oameni sau devenim oameni?
Vizualizări: 1780 | Adăugat de: smyth_makoto21 | Tag-uri: omul social, psihicul uman, ne nastem oameni sau devenim oameni, psihologie, social, omul ca fiinta sociala, socializare, omul | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]